Τζανετέα : Η “Νέα Πελοπόννησος”, μοναδική διέξοδος και για τη Λακωνία

“…Για όσους έβλεπαν λίγο μακρύτερα, δεν θα αργούσε η στιγμή που σήμερα ήλθε. Η «κρίση» είναι στο καθημερινό λεξιλόγιο όλων μας. Μονοπωλεί τις συζητήσεις, φορτίζει την καθημερινότητά μας, είναι απτή, σα συμπαγής μάζα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κοινωνικού ιστού. Ενδεχομένως, η κρίση αυτή να διαρκέσει πολύ. Κι αν διαρκέσει πολύ, μετά τι;…”..Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του συνδιασμού “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, κα. Ντία Τζανετέα….

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Μαζί με την κρίση, ήλθε μαζί και μια μοναδική ευκαιρία. Η ιστορία της ανθρωπότητας δείχνει ότι οι μεγάλες αλλαγές για να έχουν κάποια τύχη, πρέπει να βασίζονται σε μικρά- μικρά βήματα, προκειμένου να μην διασπαστεί η πολύτιμη κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το σημείο σήμερα βρισκόμαστε.  Φθάνοντας στο τέλμα, αντιληφθήκαμε όλοι ότι κάτι δραστικά πρέπει να αλλάξει. Το αντιλήφθηκαν και οι πολιτικοί, οι οποίοι αποφάσισαν να εμπιστευθούν στους πολίτες την τύχη των τόπων τους. Το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες που νοιώθουν πλέον ότι το αθηνοκεντρικό κράτος είναι πολύ μεγάλο για να διαχειριστεί τα μικρά και πολύ μικρό για να δώσει λύσεις στα μεγάλα.
Η πρόκληση είναι μεγάλη.
Ο «Καλλικράτης» δεν σηματοδοτεί απλώς μια άλλη μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά δημιουργεί τα θεμέλια για μια διαφορετική δομή του κράτους. Η κάθε περιφέρεια γίνεται ένα μικρό κράτος. Οι πολίτες της περιφέρειας εκλέγουν τις δικές τους Αρχές. Όλοι μαζί καλούμαστε να δώσουμε διέξοδο στα αδιέξοδα, που μας καταδίκασαν για δεκαετίες στην απομόνωση και την οπισθοδρόμηση, και, ενωμένοι να κάνουμε την Πελοπόννησο μια ισχυρή ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Εδώ και χρόνια περπατάμε δίπλα- δίπλα. Μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα. Έχουμε κοινές αγωνίες. Νοιαζόμαστε εξίσου για το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας. Έχουμε αρχίσει πλέον να αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανέξοδες αντιπαραθέσεις και οι στείροι κομματισμοί είναι προς όφελος κάποιων  άλλων και όχι των πολιτών της Λακωνίας.
Σήμερα μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Να συστρατευθούμε σε έναν κοινό στόχο. Να μιλήσουμε στην ίδια γλώσσα. Η προοπτική και η ευημερία έχουν ένα μόνο χρώμα. Το χρώμα της ευθύνης για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον, αυτό που οφείλουμε στις νεότερες γενιές.
Έχω μια βαθιά πίστη. Μια «Νέα Πελοπόννησος», μέσα από τη δυναμική Λακωνία,  είναι εφικτή. Συμπορεύομαι δίπλα στον ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη και τη «Νέα Πελοπόννησο», ως τη μοναδική διέξοδο να εξεύρουμε το βηματισμό μας, ενωμένοι και ισχυροί.…”.
Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *