”ΑΛΩΣΕ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ! | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη μέσα στο «κάστρο» του βασικού αντιπάλου του Δημήτρη Δράκου, την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα .

«Φταίνε για το Μνημόνιο, όσοι σιώπησαν, όσοι αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί για τον τόπο τους», δήλωσε ο Τατούλης, απαντώντας οριστικά και αμετάκλητα στον απερχόμενο νομάρχη Μεσσηνίας. «Το μνημόνιο είναι η οδυνηρή συνέπεια και όχι η λύση των προβλημάτων μας», τόνισε ο Τατούλης!
Το σχέδιο Δράσης του για την Πελοπόννησο κατέθεσε προχθές το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, στην κατάμεστη από πολίτες της Μεσσηνίας αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε και έξω από το πνευματικό κέντρο, όπου είχαν στηθεί οθόνες, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η ομιλία του κ. Τατούλη, η οποία καθήλωσε το ακροατήριο του.

Κατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού ΚέντρουΚατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου

O κ. Τατούλης δεν ακολούθησε την πρακτική των προσωπικών επιθέσεων και με πολιτικούς όρους επιχείρησε να αποδομήσει τον απερχόμενο νομάρχη Μεσσηνίας. Δημοσιογράφοι από τη Λακωνία, που βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης του κ. Τατούλη, ρωτώντας το μόνο πραγματικό «βαρόμετρο», και εννοούμε τους υπαλλήλους του πνευματικού κέντρου Καλαμάτας, μίλησαν για τριπλάσιο κόσμο, από εκείνον που ο κ. Δράκος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες.
Στο επίπεδο της ομιλίας του, ο κ. Τατούλης αφού κάλεσε όλους τους πολίτες να ενώσουν δυνάμεις για την επόμενη ημέρα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον απερχόμενο νομάρχη Μεσσηνίας, αναφέροντας ότι δεν μπορεί ο κ. Δράκος να μιλάει για μια καλύτερη ημέρα για την Πελοπόννησο, όταν ο ίδιος άφησε πίσω του «άγραφο πίνακα» στο νομό Μεσσηνίας. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πυκνώσει οι αντιδράσεις απέναντι στο πρόσωπο του νομάρχη, επειδή τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ, έπαψε να ασχολείται με το νομό του, αλλά και νωρίτερα , έκανε μικρά έργα χωρίς συγκεκριμένο όφελος για την κοινωνία και την ανάπτυξη. Επίσης, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ο κ. Δράκος εκλέγεται επί τρεις συνεχόμενες θητείες με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, χωρίς ποτέ να έχει καταφέρει να υλοποιήσει έστω και ένα ελάχιστο κομμάτι από τα όσα υπόσχεται. Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, είπε στον κ. Δράκο ότι δεν μπορεί να καταθέτει ως καινούριο ένα πρόγραμμα που έχει καταθέσει πολλές φορές σε επίπεδο νομαρχίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Μεσσηνία από 35η που ήταν σε ανάπτυξη έχει κατρακυλήσει στην 46η θέση επί των ημερών της σημερινής νομαρχιακής διοίκησης.
Στο θέμα του μνημονίου, ο κ. Τατούλης πήρε σαφή θέση εναντίον της οδυνηρής αυτής εξέλιξης. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η νηφάλια τοποθέτησή του, βάσει της οποίας το μνημόνιο είναι το άθροισμα όλων εκείνων των ανεπαρκών, αναποτελεσματικών και διεφθαρμένων πολιτικών της τελευταίας 30ετίας. Μάλιστα ανέφερε ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε η πηγή του προβλήματος, ούτε ασφαλώς και η λύση του. Έδωσε έτσι οριστική απάντηση σε όσα τον ρωτά εδώ και καιρό το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Δράκου, θέτοντας την ατζέντα της προεκλογικής περιόδου, που με βάση τον κ. Τατούλη είναι η εξής: Η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί ο Καλλικράτης, η αποτελεσματικότητα, οι ικανότητες, το συγκροτημένο σχέδιο, η εμμονή στη διαφάνεια και τέλος η υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων για να δημιουργήσουμε μια «Νέα Πατρίδα».

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Πέτρου Τατούλη μέσα και έξω από το Πνευματικό κέντρο ΚαλαμάταςΠλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Πέτρου Τατούλη μέσα και έξω από το Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης εγκαινιάζει μια νέα μορφή επικοινωνίας με τον κόσμο, όπως ακριβώς έκανε και στην Τρίπολη, καθώς πριμοδοτεί τις πολιτικές του ομιλίες με την παρουσία πολλών επιστημόνων. Στην προχθεσινή παρουσίαση, εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Ανδρέα Κανάκη, προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας, ο οποίος αφού τοποθετήθηκε με σαφήνεια επί των ζητημάτων της αγροτικής ανάπτυξης και προσυπέγραψε την νέα αναπτυξιακή πολιτική που αποτυπώνεται από τη «Νέα Πελοπόννησο» του κ. Τατούλη, υποδέχθηκε τον κ. Τατούλη ως τον αυριανό πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκαλώντας το ένθερμο χειροκρότημα του κόσμου.
Τέλος, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, κάνουν λόγο για ένα πολύχρωμο ακροατήριο, από όλους τους κομματικούς χώρους, που βρέθηκε στο Πνευματικό κέντρο για να δει από κοντά τις προτάσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Όλοι έλεγαν στο τέλος της εκδήλωσης ότι επιτέλους πήγαμε και σε μια πολιτική παρουσίαση που μάθαμε σημαντικά πράγματα για το μέλλον μας και δεν ακούσαμε μόνο ανιαρά συνθήματα. Η γενική εικόνα πάντως, όπως καταγράφηκε στην Καλαμάτα, είναι ότι ο Τατούλης ενώνει και μάλιστα δεν είναι λίγοι κι εκείνοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς που ψέγουν για την επιλογή Δράκου και όχι Τατούλη, τον οποίο θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχει στηρίξει και ο κ. Σαμαράς.

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *