ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!” | ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Σε μια βαρυσήμαντη συνέντευξή του στον Λάκη Γιαννιδάκη ο Πέτρος Τατούλης μιλάει για όλους και για όλα. Μιλάει για το όραμά του για μια νέα Πελοπόννησο μιλάει και για το σχέδιο δράσης του συνδυασμού του.

Ξεκινώντας την συζήτησή του με τον διευθυντή της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ένα όμορφο και ηλιόλουστο μεσημέρι δίπλα στο λιμάνι της Κορίνθου με φόντο τον Κορινθιακό και τα Γεράνεια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πλέκει το εγκώμιο του διαδικτυακού χώρου , μιλάει για την αυθεντικότητα την καθαρότητα και την δύναμή του και με τις γνώσεις του γύρω από αυτόν τον χώρο-αφού υπήρξε πρωτοπόρος του είδους- δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο ότι η πρώτη μεγάλη του απόφαση μόλις εγκατασταθεί με την ψήφο των Πελοποννησίων στην Διοίκηση της Περιφέρειας θα είναι να καταργηθεί η γραφική ύλη! Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κάθε υπάλληλος πάνω στο γραφείο του θα έχει μόνο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τίποτα άλλο.
Μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση την οποία θα καθιερώσει άμεσα στην Περιφέρεια είναι σίγουρος ότι θα εκλείψουν τα φαινόμενα της γραφειοκρατίας, της συναλλαγής και της διαφθοράς που υπάρχουν σήμερα στην Δημόσια Διοίκηση. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν σωστά και γρήγορα όλοι οι πολίτες , θα ενθαρρυνθούν οι επενδυτές.
Δήλωσε με νόημα “Εμείς θα κάνουμε την Περιφέρεια της Πελοποννήσου πιλότο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπου οι παραγόμενες και προσφερόμενες υπηρεσίες θα είναι υψηλού επιπέδου, όπου ο πολίτης σίγουρα θα εμπιστεύεται την Δημόσια Διοίκηση.”
cf84ceb1cf84cebfcf85cebbceb7cf8323 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Σε ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη για το πως σκοπεύει ως αυριανός πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης με την ψήφο των Πελοποννησίων, να κάνει την νεολαία να εμπιστευτεί την πολιτική και τους πολιτικούς ,να δώσει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματά της και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της ο Πέτρος Τατούλης με αφοπλιστική ειλικρίνεια και λόγο που φανερώνει πολιτική ευθύτητα και εντιμότητα απάντησε: “Δεν θα πάμε με ηθικοπλασίες και ηθικισμούς να προσεγγίσουμε την νεολαία Είναι παλιές ξεπερασμένες μέθοδοι. Η σημερινή νεολαία είναι απογοητευμένη γιατί βλέπει ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί της. Γιατί βλέπει ότι παίρνουμε αποφάσεις γι αυτήν χωρίς αυτήν! Είναι απογοητευμένη γιατί δεν έχει καμία προσδοκία ελπίδας.
Είναι απογοητευμένη γιατί βλέπει όλους εμάς τους υπερήφανους Έλληνες να έχουμε οδηγήσει την χώρα μας σε αυτή την απαξίωση. Είναι απογοητευμένη γιατί βλέπει όλους εμάς που δήθεν αγωνιά με για το μέλλον της νεολαίας να της έχουμε χρεώσει χρέη και υποχρεώσεις για τις δύο επόμενες γενιές! Πως λοιπόν η νεολαία να εμπιστευτεί την σημερινή δρώσα πολιτική πραγματικότητα όταν ό,τι έχουμε κάνει πάντα ήταν εις βάρος της; Ήταν πάντοτε απέναντί της;
Ήταν πάντοτε εναντίον της;”

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για τις δύο μεγάλες διαφορές μεταξύ της δικής του πρότασης και του συνδυασμού του και της πρότασης του κ.Δράκου:
” Η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι ότι εμείς πιστεύουμε στο νέο θεσμό του Καλλικράτη και θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας από την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους! Πιστεύουμε και στηρίζουμε αυτή την μεταρρύθμιση. Αντίθετα με την άλλη πλευρά που τοποθετηθείτε από την αρχή για τον Καλλικράτη βάζοντας κάποια ψευτοδιλήμματα, όλων αυτών των εποχών που οι πολιτικάντηδες άφηναν την ουσία της πολιτικής για να χειριστούν κάτω από το τραπέζι της παραλείψεις και τα παραλειπόμενα των σημαντικών γεγονότων. Η άλλη πλευρά λέει ότι δεν πιστεύει στον Καλλικράτη.
Σε ποια άλλη χώρα λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να ζητάει την ψήφο των πολιτών για να υπηρετήσει ένα θεσμό τον οποίο δεν πιστεύει;
Η δεύτερη μεγάλη μας διαφορά. Οι νομάρχες και οι δήμαρχοι οι λεγόμενοι αυτοδιοικητικοί μέχρι σήμερα για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους και την αναποτελεσματικότητά τους να πραγματοποιήσουν τα έργα που είχαν υποσχεθεί στο λαό ,λένε ότι δεν φταίμε εμείς που δεν κάναμε τα έργα αλλά η κεντρική διοίκηση που δεν μας έδωσε χρήματα.
Σήμερα που αυτή η πλευρά (του κ.Δράκου) λέει ότι ο Καλλικράτης είναι κολοβός γιατί δεν έχει χρήματα, εμείς έχουμε μια ανατρεπτική πολιτική άποψη. Πάμε ακριβώς αντίθετα από αυτή τη λογική . Δεν μας ενδιαφέρει τι χρήματα θα μας δώσει η Κεντρική Κυβέρνηση! Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Εμείς -και εκεί είναι το μεγάλο μας στοίχημα -πιστεύουμε ότι μπορούμε να κινητοποιήσουμε ,να ενεργοποιήσουμε όλες αυτές τις υγιείς κοιμισμένες οικονομικές δυνάμεις για να επενδύσουν, για να επενδύσουν , για να επενδύσουν…!
Πιστεύουμε ότι ο Πέτρος Τατούλης μέσα στα 40 λεπτά της συνέντευξης δεν άφησε καμία απορία και για κανένα βασικό και σοβαρό θέμα.
cf84ceb1cf84cebfcf85cebbceb7cf8332 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το σχέδιο δράσης του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ που έχουν επεξεργαστεί εδώ και πολύ καιρό και το οποίο συνεχίζουν να επεξεργάζονται με προτάσεις και απόψεις όλων των πολιτών της Πελοποννήσου έχει απαντήσεις και για τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία και για την ανεργία και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , έχει απαντήσεις για όλα.
Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον Υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τον χαρακτήρισε πρωτομάστορα του μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης. Κατηγόρησε όμως μερικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης ότι φυγομαχούν πολλές φορές λες και δεν έχουν καταλάβει τη σπουδαιότητα αυτού του θεσμού.
Μίλησε με κατηγορηματικό τρόπο για την ανεξαρτησία του συνδυασμού του και χαρακτήρισε την Πελοπόννησο μοναδική ίσως περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει ένα τέτοιο μοντέλο ανεξάρτητου συνδυασμού.
Εξέφρασε την μεγάλη αισιοδοξία και πίστη του ότι οι πολίτες της Πελοποννήσου εμπιστεύονται την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και τον ίδιον και ότι είναι σίγουρο πως θα κερδίσουν τις εκλογές.
Και με την σιγουριά του αυριανού πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη δήλωσε:
“Θέλω να στείλω ένα σημαντικό μήνυμα μέσα από την Σφεντόνα. Εμείς δημιουργούμε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ,μια φιλική περιφέρεια απέναντι στους επενδυτές. Εκπαιδεύουμε τους πολίτες στο πόσο χρήσιμες είναι οι επενδύσεις. Ζητάμε από τους επενδυτές να σεβαστούν την ιστορία μας , να σεβαστούν το περιβάλλον μας και να έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με καθαρό και έντιμο διάλογο!”
Ένα ξεχωριστό κομμάτι της συνέντευξης είναι αφιερωμένο για την Κορινθία .
Μίλησε για χαμένα χρόνια και για ανυπαρξία μοντέλου ανάπτυξης, διαφάνειας , στρατηγικής και σχεδιασμού.
Όπως χαρακτηριστικά είπε “και τα λίγα έργα που έγιναν ,έγιναν αποσπασματικά , χωρίς σχεδιασμό με την λογική των πελατειακών σχέσεων για να εκλεγεί ο ένας ή ο άλλος τοπικός παράγοντας!”
Κλείνοντας είπε ότι ήδη έχει στείλει επιστολή σε όλα τα ΜΜΕ και τα παρακαλεί το βράδυ της μεγάλης νίκης του συνδυασμού του να σεβαστούν ότι ο συνδυασμός είναι πραγματικά ανεξάρτητος και να μην ζωγραφίσουν την Πελοπόννησο ούτε με κόκκινο, ούτε με πράσινο, ούτε με μπλε ούτε με πορτοκαλί χρώμα αλλά με λευκό χρώμα!
Ένα λευκό χρώμα που θα συμβολίζει ένα λευκό καμβά που ο κάθε ο πολίτης θα μπορεί προσθέσει τις δικές του πινελιές με τα δικά του χρώματα για το καλλίτερο μέλλον της Πελοποννήσου μας, για το καλλίτερο μέλλον όλων μας,
Και αφήνοντας το εκφραστικό του βλέμμα να ατενίσει πέρα από τα γαλάζια νερά του Κορινθιακού, πέρα από την ιστορική και ξακουστή διώρυγα της Κορίνθου ,πέρα και από την κορυφή του Ακροκόρινθου(που με δική του απόφαση χρηματοδοτήθηκε ο φωτισμός της όταν ήταν υπουργός πολιτισμού) και να ταξιδέψει νοητά πάνω από τους κάμπους , τις δαντελωτές ακτές και τα πλούσια μνημεία της Αργολίδας, πάνω από τα αγαπημένα , ιστορικά και τιμημένα πάτρια εδάφη του στην Αρκαδία ,πάνω από τα κάστρα του Μιστρά και της Μονεμβασιάς στην ιστορική γη της Λακωνίας, να διασχίσει τον μυθικό Ταύγετο και να φτάσει πάνω από τις πεδιάδες με τους ελαιώνες και το απέραντο της Μεσσηνιακής θάλασσας …

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *