Στόχος του Ξ.Ε.Ε. : Μία ισχυρή συμμαχία της Ελληνικής κοινωνίας για τον τουρισμό

Στην καθιερωμένη δεξίωση του Ξ.Ε.Ε. για την υποδοχή του νέου έτους, ο Πρόεδρος κ. Γ Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους προσκεκλημένους, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ισχυρής συμμαχίας της κοινωνίας για τον τουρισμό.Δεν πρόκειται για ένα απλό σύνθημα διάνθισης του πρωτοχρονιάτικου χαιρετισμού ή ένα κλισέ που το λέμε για εύσημα κοινωνικής αποδοχής. Πρόκειται για μια επιταγή που αγγίζει όλους μας, αφού πλέον τα χρόνια της «ευδαιμονίας» είναι παρελθόν και πρέπει με νέους όρους να κτίσουμε τα θεμέλια της κρατικής και κοινωνικής μας υπόστασης υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αυστηρής οικονομικής επιτήρησης.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό επαγγελματικά γνωρίζουν ότι ο τουρισμός για τη χώρα μας έχει ευρύτατο πεδίο από τη μια πλευρά οικονομικής ανάπτυξης και από την άλλη διατήρησης, ανάδειξης και προώθησης του ελληνικού πολιτισμού, από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ακούμε από όλο τον κόσμο να λέει πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την ελληνική οικονομία.

Το ζητούμενο για μας είναι αυτή η συνειδητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας να λάβει σάρκα και οστά και να γίνει πράξη. Πώς; Σε κάθε δράση της Πολιτείας και της κοινωνίας να δοθεί προτεραιότητα στον τουρισμό με την έννοια να εξετάζεται η επίπτωσή της στον τουριστικό τομέα. Με αυτό τον τρόπο θα εισχωρήσει στις αποφάσεις μας μια νέα συνειδητότητα, που θα μας κάνει καλύτερους πολίτες, γιατί τουρίστες είμαστε εν δυνάμει όλοι μας.

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *