Ενώθηκε ακτοπλοϊκά η Μονεμβασιά με Πειραιά!!!

Μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Μονεμβασιάς για 12 χρόνια, το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος“ της εταιρείας “ΛΑΝΕ“ πραγματοποίησε την Παρασκευή 15  Απριλίου το πρώτο ταξίδι από Πειραιά με προορισμό το λακωνικό λιμάνι.

Το “Βιτσέντζος Κορνάρος“ θα συνδέει απευθείας τη Μονεμβασιά με τον Πειραιά κάθε Παρασκευή μέχρι το Νοέμβριο, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Πειραιάς – Μονεμβασιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης.
Θα επιστρέφει στη Μονεμβασιά από το Καστέλι αργά το βράδυ της Κυριακής, με ενδιάμεσους σταθμούς τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα, και θα φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 το πρωί.
Ο πρωτεργάτης για την αναβίωση της ακτοπλοϊκής γραμμής με Πειραιά, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, μιλώντας στην “Ε“ τόνισε πως με τη σύνδεση αυτή θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό της περιοχής. Είπε ακόμη ότι μέσω της
ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ανοίγονται νέες προοπτικές και για το εμπόριο της περιοχής.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η θαλάσσια σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Κρήτη θα ανοίξει νέους δρόμους σε πολλούς τομείς και θα προσελκύσει επισκέπτες για τουρισμό του Σαββατοκύριακου στη Λακωνία.

Πηγή: Ελευθερία Καλαμάτας

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *