“Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας”

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δημήτρης Πολλάλης μίλησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα του αεροδρομίου και είπε ότι πρόκειται για μία αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και ότι είναι πάγιο αίτημα των επαγγελτικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών. Υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από tour operators για τη χρήση του αεροδρομίου.

Επισήμανε ότι η λειτουργία του θα αναπυρώσει την τουριστική κίνηση και ξεκαθάρισε ότι το αεροδρόμιο «Βενιζέλος» αδυνατεί να εξυπηρετήσει την Πελοπόννησο, είτε λόγω κόστους τελών αεροδρομίου, είτε λόγω χιλιομετρικής απόστασης.

Εξέφρασε  τη βεβαιότητα ότι το πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη, μπορεί να λειτουργήσει πολύ γρήγορα, προσέθεσε ότι θα δώσει πνοή στην Πελοπόννησο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας θα αυξήσει τα συναλλαγματικά έσοδα της χώρας και θα προσελκύσει νέους επενδυτές.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η ένωση ξενοδοχείων Λακωνίας, σε ημερίδα που έγινε το 2008, είχε αναφέρει ότι το πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη μπορεί να εξυπηρετήσει του περισσότερους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου και τέλος δήλωσε βέβαιος ότι με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί σημαντικά η τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Αναρτήθηκε από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *