Μαύρες μέρες μας περιμένουν με τον Δράκο !!!

Δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι η εκλογή Δράκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημαίνει εγκατάλειψη, κοινωνικό αποκλεισμό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, μιζέρια και …αναλγησία…Αυτό, αποδεικνύει, άλλωστε, η μακρόχρονη παραμονή και θητεία του, στη Νομαρχία Μεσσηνίας, για την οποία δεν θα έπρεπε καθόλου να καυχάται ο “εκλεκτός” του κ. Σαμαρά …γιατί, στα 14 χρόνια θητείας του κ. Δράκου, η Μεσσηνία, πήγε δεκαετίες πίσω…:Ανύπαρκτη Κονωνική πολιτική, εγκατάλειψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εγκατάλειψη της Τρίτης ηλικίας, της Νεολαίας, των ανέργων, των εξαρτημένων…με άλλα λόγια πλήρης εγκατάλειψη της Κοινωνίας.
..Ο κ. Δράκος ουδέποτε ασχολήθηκε με τη δημιουργία δομών Κοινωνικής Φροντίδας για την στήριξη της οικογένειας και του παιδιού, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, την εξαρτημένων, των μεταναστών και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων….Σήμερα, η Μεσσηνία, δεν διαθέτει κανένα Κοινωνικό Ξενώνα, ιατροπαιδαγωγικό σταθμό, ούτε Νομαρχιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής βοήθειας που να προσφέρει υπηρεσίες, σε άτομα που τις έχουν ανάγκη…Εμείς οι πολίτες της Πελοποννήσου, θα επιτρέψουμε στον…δράκο της απανθρωπιάς και της αναλγησίας να μας διοικήσει ;….

…Στα χρόνια της θητείας του, σαν Νομάρχης Μεσσηνίας, ο κ. Δράκος, όχι μόνο δεν δημιούργησε καμμία Κοινωνική υποδομή, αλλά διέλυσε και αυτές που παρέλαβε…!!!

…Ουδέποτε διεκδίκησε χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για δομές Κοινωνικής Φροντίδας.
…Ο κ. Δράκος, ως Νομάρχης Μεσσηνίας, 14 χρόνια αρκέστηκε σε ατέρμονες συζητήσεις, συσκέψεις και μελέτες χωρίς ακτίκρυσμα.
…Η τελευταία μάλιστα μελέτη που ακριβοπληρώθηκε από τη Ν.Α.Μ. και παρουσιάστηκε τον Φλεβάρη του 2010 στο Νομαρχιακό Συβμούλιο αναφέρει ότι σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας τα προγράμματα και οι πολίτες κοινωνικής προστασίας παρουσιάζουν:

– ανομοιογένεια, κενά και επικαλύψεις
– έλλειψη συντονισμού και δικτύωσης
– έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και ένταξης σε ευρύτερα σχέδια που ενσωματώνουν αντίστοιχες δομές και δράσεις
– έλλειψη εργαλείων, τεχνικών παρακολούθησης και αξιολόγησης κ.ο.κ. Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει «Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πλούσια δεν αποκλείουν τη Ν.Α. Μεσσηνίας από τις χρηματοδοτήσεις κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων».….

Σήμερα, στη Μεσσηνία και μόνο σε αυτό τον νομό της χώρας, δεν λειτουργούν μονάδες για :

– επείγουσες επιτόπιες παρεμβάσεις
– τηλεφωνικές γραμμές SOS και συμβουλευτική υποστήριξη
– Δεν λειτουργούν δομές βραχείας φιλοξενίας για αποθεραπεία ηλικιωμένων ατόμων ούτε ο θεσμός Αναδοχής
– Κανένα πρόγραμμα αλφαβητισμού και κοινωνικής ενσωμάτωσης των αθιγγάνων εκτός από την οικιστική αποκατάσταση μικρής μερίδας αθιγγάνων που επιχείρησε αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε
– Καμία δομή για τη στήριξη της οικογένειας με έμφαση στη πρόγνωση και την έγκαιρη παρέμβαση
– Κανένα πρόγραμμα προώθησης του εθελοντισμού μέσω των Μ.Κ.Ο. παρά τις κατά καιρούς συσκέψεις
– Ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά με το θέμα των ναρκωτικών και γενικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες (Το μοναδικό κέντρο πρόληψης που λειτουργεί στο Νομό Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΨΟ) δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Νομάρχη Παναγίωτη Φωτέα και τον Χρήστο Μαλαπάνη, δήμαρχο Καλαμάτας)
– Κανένα πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης και κανένας συμβουλευτικός σταθμός για τις οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση, και αντιμετωπίζουν πολύ ορατό τον κίνδυνο των εξαρτήσεων.
– Κανένα πρόγραμμα κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης με ταυτόχρονη υποστήριξη της οικογένειας
– Κανένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας
– Κανένα πρόγραμμα για την φροντίδα των κακοποιημένων γυναικών και την ανύπαντρη μητέρα κ.λ.π…

…Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία αυτοδιοικητική βούληση για τον τομέα της Κοινωνικής πολιτικής. Γιατί αν υπήρχε , θα μπορούσε ο κ.Δράκος και να διαχειριστεί τα προγράμματα που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί και να αναπτύξει επί μέρους πολιτικές, αν πραγματικά πίστευε στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων δομών

…Όλα αυτά τα χρόνια πρόβαλε διάφορες δικαιολογίες (ότι δεν είχε Νομικό Πλαίσιο, ή χρήματα) γιατί έτσι τον βόλευε. Τον βόλευε να κάλύπτει τις αδυναμίες του.
…Όλα αυτά όμως δεν ήταν τίποτε περισσότερο από αδυναμίες προγραμματισμού, συντονισμού, αδιαφορίας, διεκδικήσεων και αποφάσεων…


…ΑΣ ΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ…..
Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *