Νόµος για την τουριστική κατοικία

Τις βάσεις για να αλλάξει ριζικά το οικοδόµηµα του Ελληνικού Τουρισµού σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση τη φετινή χρονιά που, σύµφωνα µε τον Υπουργό Πολιτισµού, «θα είναι καλύτερη από αυτήν που πέρασε, ποσοτικά και ποιοτικά».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γερουλάνος στη χθεσινή ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδας «η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη αλλά άφησε πίσω της ένα σηµαντικό µήνυµα: ότι αν δουλέψουµε µαζί, µε κοινούς στόχους, μπορούμε να πετύχουµε ότι στόχο βάλουµε». Ειδικότερα, για το 2011 τόνισε ότι µπορεί να είναι ένα έτος ορόσηµο, κατά το οποίο η χώρα θα καταγραφεί ως σηµαντικός προορισµός (όχι µόνο για τις παραλίες της), όπου θα επανέλθουν επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην αναβάθµιση του τουριστικού προϊόντος και όπου ο τουρισµός θα ανοίξει τον δρόµο για την ανάκαµψη της ελληνικής οικονοµίας.

Προτεραιότητες για το 2011

Ο κ. Γερουλάνος επισήµανεότι το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού και ο ΕΟΤ μπορούν επιτέλους να σχεδιάσουν την προβολή της χώρας ανάλογα µε τις ανάγκες της κάθε αγοράς και να διευρύνουν το προϊόν που προσφέρει η χώρα. Στις προτεραιότητες του υπουργείου για τη νέα χρονιά, όπως ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, είναι:

  • Η εξυπνότερη προώθηση της χώρας στις ξένες αγορές.
  • Η αναβάθµιση της ποιότητας των υπηρεσιών.
  • Η καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτουν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και τα Ολυµπιακά Ακίνητα.

Όσον αφορά τη λειτουργία του ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε χθες µε τους δηµοσιογράφους ανέφερε ότι είναι ένα «µαγαζί βαριά αρρωστηµένο» συµπληρώνοντας ότι ειδικά την τελευταία τριετία στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήµατα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν. Παράλληλα, αναφερόµενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστηµα θα κατατεθεί ειδικό νοµοσχέδιο που θα ευνοεί την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τουρισµό (σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος). Στο νοµοσχέδιο αυτό θα υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για την υλοποίηση σηµαντικών επενδύσεων στην τουριστική κατοικία. Πρόθεση του υπουργείου – είπε – είναι η υλοποίηση αυτόνοµων επενδύσεων στην τουριστική κατοικία, χωρίς την ύπαρξη ξενοδοχειακών µονάδων µέσα στα συγκροτήματα κατοικιών.

http://www.tanea.gr/

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *