Πλήγμα στον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώνει τη φωνή του με όλους τους φορείς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη επιβάρυνση που θα επιφέρει στο τουριστικό πακέτο ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση.

Είναι γνωστό ότι η εστίαση συνιστά σημαντικό μέρος της δαπάνης του τουρίστα και  παίζει  καθοριστικό ρόλο στο συνολικό κόστος των διακοπών, διαμορφώνοντας την τελική εικόνα που έχει ο τουρίστας για το αν είναι φθηνός ή ακριβός ένας προορισμός. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι οι τουρίστες ήδη διαμαρτύρονται για την ακρίβεια του καφέ και του φαγητού, είναι βέβαιο ότι επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα πλήξει καίρια τον τουρισμό.

Έχοντας επίγνωση της εξαιρετικά  κρίσιμης   οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, το Ξ.Ε.Ε. συνιστά στην αρμόδια πολιτική ηγεσία  να μην επιβαρύνει φορολογικά  τον τομέα του τουρισμού, όπου η χώρα παρουσιάζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και διαθέτει  τη δυναμική να προσφέρει άμεσα έσοδα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *