Διώξεις σε ξενοδόχους για εισφοροαποφυγή

Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, μεταξύ των οποίων 300 μονάδες σε παραδοσιακά κτίρια, κατήγγειλε, χθες, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρης.Σύμφωνα με το ΞΕΕ, εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις προς το Επιμελητήριο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι τον Νοέμβριο του 2010 ο υπουργός, σε συνάντησή του με τη διοίκηση του ΞΕΕ, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ίσης μεταχείρισης των ξενοδόχων δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων με τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και είχε υποσχεθεί την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης που θα επέλυε το θέμα.

Επειδή δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα, το ΞΕΕ εκτιμά ότι εκατοντάδες ξενοδοχεία εξετάζουν ως διέξοδο τη μετατροπή τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτό κατά το ΞΕΕ σημαίνει λιγότερες προδιαγραφές, λιγότερους ελέγχους και τελικά ένα διαφορετικό από το επιδιωκόμενο επίπεδο υπηρεσιών.

http://news.kathimerini.gr/

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Share
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *